Annonse for Hageland

 

Innhold levert av H-Extra for Hageland

Velg juletre i din stil

Stadig flere får øynene opp for kunstige juletrær, men fortsatt er de ekte juletrærne de mest populære. Hos Hageland på Raglamyr og Bygnes har de utstilt nær 100 av de kunstige utgavene.

Helt siden 1822 har juletreet hatt sin plass i norske stuer. Denne julen selges det 1,9 millioner trær, hvor hver femte nordmann velger å kjøpe kunstig juletre. Her lokalt satser Hageland på Raglamyr og Bygnes å selge 1.000 kunstige trær før jul, pluss 1.200 ekte juletrær.

Karianne Haaland hos Hageland kjenner nærmest hver eneste nål på de kunstige juletrærne på Hageland Raglamyr, og står her foran noen av sine favoritter.

– Det er flere fordeler med kunstige trær. For de første blir kvaliteten på trærne bedre og stadig mer naturtro.  Du får også utvidet sesongen og kan ta opp juletreet tidligere og ha det stående lenger. For mange er det positivt at det er allergivennlig og du drar ikke med deg småkryp inn i huset. Takket være led belysningen er de også mindre brannfarlige. Trærne er lettvinte å sette opp og stue bort og de drysser ikke, sier Karianne Haaland hos Hageland Raglamyr. Hun har fagbrev i butikkfaget og gode kunnskaper om de kunstige juletrærne.

Hvilket tre skal jeg velge?

 Med hele 100 kunstige trær utstilt i julebutikken, kan det være utfordrende for kunden å velge rett tre.

– Faktisk er det stor forskjell på trærne, og forskjellige stiler. Den nordiske stilen er mer luftig og naturtro enn den amerikanske stilen, som består av veldig vide og tette, store trær. For de som har liten plass, har vi også smalere trær. Det er viktig for kunden å finne ut hvor høyt tre de kan ha, og hvor stor plass de har til rådighet. Hos oss har vi trær som er opp mot 4,25 meter høye.

De aller fleste kjøper trærne med integrert lys.
– Som regel har trærne fra 290 til 1840 ledlys. Et tre på 2,1 meter har som regel 4-500 lys, med en levetid opptil 10 000 timer. I praksis betyr at de holder i 20 år. Skulle en liten pære ryke, er det nesten umulig å oppdage og de andre lyser like godt. Du får også disse trærne med dimmer.

Håndlagde, støpte nåler

Forskjellen på kvaliteten på trærne varierer.
– De trærne som har gjennomgående støpte, håndsatte nåler er de mest naturtro og de som er dyrest. Disse er for det meste laget i full PE-plast, som er mer miljøvennlig enn PVC. I år har vi en ny type, fjelledelgran, som har støpte nåler ytterst og en enklere løsning innerst mot stammen. De er noe rimeligere, men allikevel naturtro og av god kvalitet. 

Tips til å pynte juletreet

Advent er over oss, og de fleste er begynt å pakke opp julepynten. Kanskje du i år trenger å fornye deg litt? Få noen gode tips her.

 Når juletreet står ferdig pyntet, kommer den store julefølelsen over oss. Hos Hageland har de alt du trenger av julepynt til treet, og dyktige ansatte gir deg gode tips om de siste trendene. Og det er lite som skiller pyntingen på kunstige og ekte juletrær.

– Fordelen med kunstige trær er at lysene er integrert og sparer deg for tid. Starter du med kulene, er det smart å begynne med de minste kulene øverst, for så å øke størrelsen jo lengre ned på treet du kommer. Det skaper en fin balanse. Å gå fra lyst innerst til mørk ytterst, eller omvendt skaper også en fin kontrast, sier butikksjef og blomsterdekoratør Vivian Skaren Oa.

Matt og blanke farger sammen

 Den klassiske og rene pynten kommer for fullt. Metallfarger som kobber og gull er flott å kombinere med en matt og blank farge.

– Vi har jo rosa og blå kuler, men det går mer i hvit, krem og grønn pynt. Det er jo en trend i forhold til alt julepynten, at farger og elementer fra naturen blir mer og mer vanlig. Mindre greiner med lerkekongler på treet skaper en liten eventyrfølelse. Fortsatt er den klassiske rødfargen den mest populære, og den står jo veldig fint til det grønne treet, sier Skaren Oa.

 En klar trend er at juletreet pyntes tidligere en før. Folk bruker stadig mer penger på pynt og ønsker å nyte julestemningen lenger.

Pynt tidlig, bli mer lykkelig

Det blir mer og mer vanlig å pynte tidlig til jul. Psykoanalytiker Steve McKeown har gjort en studie i England som viser at folk som pynter tidligere blir mer lykkelige. Det hele handler om at julepynten vekker opp sterke barndomsminner om julens magi. Vi blir litt som barn igjen. Med følelsen av nostalgi knyttes folk opp til sin fortid, noe som hjelper dem å forstå egen identitet. Følelsen kan være noe blandet, hvis du har mistet noen du er glad i julen. Men det kan også hjelpe deg til å minnes de gode øyeblikkene.  (Kilde: Unilad)

 

Her er et kunstig tre pyntet på Hageland på Raglamyr. Legg merke til kulene som både er matte og blanke.

Den store julefølelsen kommer når juletreet står ferdig pyntet. Hos Hageland har nissejenta allerede hengt opp julepynten.

Hageland Raglamyr

Longhammarvegen 26B
5536 Haugesund
Telefon: 915 30 915

 

Hageland Bygnes

Vestheimvegen 7
Bygnes
Tlf: 915 30 915

 

 

Annonse for Hageland

Innhold levert av H-Extra for Hageland