Annonse for Glass&Glede

 

Innhold levert av PYX for Glass&Glede
Foto levert av Ida Marie Skeie, Shot by Skeie
Video levert av Kristian Skeie, Skeie Media

VENNSKAP: Dianne og Linda realiserte drømmen om å drive butikk sammen.

Interiørbutikken med Haugalandets beste service

I Hovedgata 21 i Kopervik finner du interiørbutikken Glass & Glede. Virksomheten som ble kåret til Årets servicebedrift i 2016.

 Det var med stolthet og ydmykhet Dianne S. Karlsen og Linda Dahle Høines tok i mot prisen for «Årets servicebedrift» fra Haugesund Handelstandsforening i november 2016.– Vi ser på prisen som en bekreftelse på at vi har gjort noe rett. Det var en veldig positiv tilbakemelding å få. Dette betyr at vi må henge enda mer i stroppen for å leve opp videre, sier Dianne.

Personlig service
Venneparet fokuserer på å ta seg god tid til menneskene som kommer innom butikken for å gi dem en personlig og inspirerende opplevelse. Dette skaper glede blant haugalendinger.– For oss er det viktig å se alle, ha tid til dem og gjøre alt for å skape en koselig atmosfære. Alle skal kunne trives og føle seg inspirert hos oss. Vi pakker alltid inn gaver, og låner gjerne bort varer til kunden slik at de kan se om produktene passer inn i hjemmet før de handler. I mange tilfeller kjører vi hjem til kunden og hjelper dem å sette opp varene, sier Dianne.

Dype røtter
Lindas og Diannes vennskapsbånd ble knyttet i førsteklasse på barneskolen, og har blitt enda sterkere med årene. I midten av førtiårene bestemte venninnene seg om å knytte enda tettere bånd ved å realisere en drøm de begge hadde båret på ­– å drive sin egen butikk.– Det startet med at vi fikk vite at Marit Flatebø ville selge butikken sin, Kopervik Glass & Porselen i juni 2011. Var det en butikk vi hadde lyst å drive videre, så var det den. På noen uker sa vi opp jobbene våre og gikk i gang. Oktober 2011 startet vi opp Glass & Glede. Da hadde Marit allerede drevet i 21 år, sier Dianne.

En moderne stil
Da venninnene overtok den toetasjes butikken, var de enige om at de ville drive med et bredere vareutvalg. Tanken var å kunne nå ut til alle kriker og kroker på Haugalandet.

– Vi ville snu fra å være et rent glassmagasin, til å bli en interiørbutikk. Vi har utvidet varesortimentet, føyd mer på det som var fra før og endret stil med årene, sier Linda.

– Det kommer kunder fra hele distriktet, inkludert Bokn, Tysvær, Haugesund, Åkra og Skudeneshavn for å besøke butikken vår. Vi opplever ofte nye fjes, sammen med en hovedtyngde av kjente Koperviksfolk, sier Linda.

Sortimentet er nøye utvalgt av duoen.

– Vi reiser ut på messer 2 ganger i året for å utvide horisonten. I tillegg bruker vi mye tid på Instagram, blogger og interiørblader for å hente inspirasjon, sier Dianne.

Dyktige medarbeidere
Til daglig blir butikken drevet av Dianne og Linda, med god hjelp av sine dyktige medarbeidere Kari, Marit, Wenche og Hanne.Sammen setter teamet opp utstillinger i vinduer og grupperinger i lokalet som er ment som inspirasjon for besøkende. For Linda og Dianne er det viktig å ha en butikk som lever, flytter og forandrer seg.

– Vi har fått tilbakemelding fra kunder at vindusutstillingene inspirerer og det er vi veldig fornøyd med, sier Linda.

Skandinavisk design
De stilsikre damene har fattet stor interesse for dansk og norsk design.

– For tiden skal interiøruttrykket være mer pompøst enn det tidligere minimalistiske. Velour, mørkere farger, grønne planter og naturmaterialer. Den nordiske enkle stilen er fortsatt sterk, men nå skal den være varmere og mer hjemmekoselig, sier Dianne.
Men samtidig som stilen forandrer seg, har damene et klart budskap.

– Vi synes det er viktig at folk skal kunne følge sin personlige stil, og tenke selv.

 

INSPIRASJON: Sortimentet er nøye utvalgt og presentert i butikken.

STIL: Fra det kalde og minimalistiske - til det varme og pompøse.

Glass&Glede

Hovedgaten 21
4250 Kopervik
Tlf:  52 85 55 05

Åpningstider:
Mandag - fredag 10-18.
Lørdag 10-15.

 

 

Annonse for Glass&Glede

Innhold levert av PYX for Glass&Glede
Foto levert av Ida Marie Skeie, Shot by Skeie
Video levert av Kristian Skeie, Skeie Media